Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is één van de oudste en grootste nationale parken in Nederland. U vindt er maar liefst 5.500 hectare bos, heidevennen en stuifzand. Samen met het Kroller-Muller museum en de beeldentuin vormt het park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur.

In het Park is voor iedereen wat te beleven. De Hoge Veluwe herbergt niet alleen een rijke flora en fauna, maar ook drie musea. Bezoekers kunnen zich voortbewegen op de witte fietsen, die in het Park zonder extra kosten te gebruiken zijn. Deze fietsen kunnen niet op slot en zijn dus door iedereen te gebruiken. Uiteraard kunnen er ook fietsen worden gehuurd, dit zijn de blauwe huurfietsen. Ook heeft het Park tandems, bakfietsen en fietsen voor mindervaliden.

Even uitrusten van een mooie wandeling of fietstocht kan in het centrumgebied van het Park. Het Park biedt ook georganiseerde activiteiten aan. Bezoekers kunnen onder leiding van de natuurgids of de boswachter eropuit trekken om al het natuurschoon van nog dichterbij mee te maken.

Ingang Otterlo: Houtkampweg 9, 6731 AV

Ingang Hoenderloo: Houtkampweg 13, 7352 TC

Ingang Schaarsbergen: Koningsweg 17, 6816 TC